Tendinte SEO pentru 2019

No Comments

Motoarele de cautare devin din ce in ce mai inteligente. Administratorii de site-uri web sunt ingrijorati cu cat Google isi modifica algoritmii si raspunde la cat mai multe interogari direct in pagina de cautare. Totodata numarul interogarilor vocale este in crestere, iar acest lucru ar putea schimba drastic strategia de optimizare a site-urilor web.

Din acest motiv am dorit sa evidentiem in acest articol importanta SEO si schimbarile ce se preconizeaza in 2019 pentru o promovare online eficienta.

Snippets – sau fragmente recomandate

Daca va uitati la paginile cu rezultate ale motorului de cautare observati ca exista concurenta. Anunturile AdWords ocupa cea mai mare parte a interogarilor de cautare. Astfel ca in functie de tipul de cautare anunturile cu imagini sau blocuri cu patru  anunturi text sunt plasate in fata cautarilor organice.

Snippet-urile raman valabile si in 2019. Ele satisfac nevoie utilizatorului de a gasi raspunsuri simple la orice intrebare. Snippet-urile provin de pe site-urile pe care Google le interpreteaza ca fiind potrivite pentru a raspunde intrebarilor utilizatorilor.

Practic in 2019 va fi si mai dificil sa faci o promovare online si totodata sa fii vizibil pe prima pozitie  a motoarelor de cautare. Pentru optimizarea site-ului dumneavoastra, trebuie sa fiti mai strategic cu privire la obiectivele pe care doriti sa le atingeti si care considerate ca sunt realizabile.

Continutul este important pentru optimizarea SEO. Pentru a ajunge in cautari puteti introduce secvente de intrebari si raspunsuri in pagina. Chiar daca competitia pentru prima pozitie va devein acerba, in ceea ce priveste snippet-urile

Importanta datelor structurate

In ziua de astazi Google acceseaza un numar foarte mare de date. Astfel ca a ajuns sa isi poata crea propriile meta descrieri, extragand din continutul existent informatiile relevante. Motorul de cautare utilizeaza date structurate pentru a crea fragmente cat mai bogate. Deoarece spatial a devenimt mai mic, trebuie sa create fragmente uimitoare pentru a putea ajunge in rezultatele motoarelor de cautare.

Retineti ca pagina de pornire (Acasa) nu poate obtine fragmente de recenzie, ci numai paginile interioare din site.

Experienta utilizatorilor

Noi nu optimizam un site pentru motoarele de cautare, ci pentru utilizatorii care cauta rezultatele oferite de motorul de cautare. Din acest motiv experienta utilizatorului joaca un rol din ce in ce mai important.

Optimizarea OnPage a site-ului web trebuie sa fie in continuare o prioritate si in 2019.

Viteza de incarcare a site-ului: cu unelte precum dmetrix puteti verifica timpul de incarcare al paginilor dumneavoastra web. De asemenea puteti incerca instrumental gratuit Page Speed de la  Google  pentru a masura performanta site-ului dumneavoastra.

Pagini web fara problem tehnice. Utilizatorii sunt cat se poate de exigent, iar micile probleme tehnice pot duce la pierderea utilizatorilor. Evitati utilizarea animatiilor Adobe Flash la un site web.

Optimizarea pentru dispozitivele mobile: in majoritatea domeniilor cele mai multe interogari sunt realizate de pe un dispozitiv mobil fie el smartphone sau tablete. Acest lucru devine tot mai important pentru experienta pe care o poate avea utilizatorul pe site-ul dumneavoastra.

Continutul conteaza si in 2019

Cu toate ca algoritmii Google devin din ce in ce mai inteligenti, este necesar sa furnizam continut sub forma de text pentru a determina relevant paginilor web atunci cand motorul de cautare intoarce rezultatul unei interogari. Google a facut imbunatatiri in analiza de continut text si utilizeaza cea mai recenta tehnologie Rankbrain pentru a intelege mai bine continutul. De aceea scopul dumneavoastra este de a oferi in continuare cel mai bun continut pe pagina web pentru o promovare online si o clasare benefica a site-ului in clasamentul motorului de cautare.

Cautarea vocala

Inca din  2014 Google a introdus cautarea pe baza vocii. Astfel ca in 2019 acest mod de cautare va fi mai des folosit de utilizatori. De aceea atunci cand efectuati o promovare online si optimizati o pagina web folositi cuvinte cat mai lungi pentru optimizarea continutului. In acest fel puteti avea avantajul ca motorul de cautare sa intoarca un rezultat faborabil cand este apelata functia de cautare vocala.

Indexarea Google pentru mobil

Google pune din ce in ce mai mult accentual pe indexarea site-urilor in versiunea pentru mobil. Tot mai multi utilizatori folosesc telefonul pentru a cauta informatii cu ajutorul motorului de cautare. Astfel ca Google prefer ca pe viitor sa afiseze versiunea unei pagini in indexul mobil.

Linkurile raman importante

Backlinckurile raman importante si in 2019, cu toate ca se credea ca “Linkbuildingul” este mort, SEO este mort. Pentru 2019 trebuie sa fie clar inteles ca postarea de articole si crearea de legaturi trebuie facuta pe site-uri cu autoritate, cu trafic intens. Investitia in continut unic, care place utilizatorilor sip e care sa-l poata distribui  este  cea mai buna forma de link-building, de promovare online a afacerii.

Cautarea imaginilor, importanta in optimizarea SEO

Google a imbunatatit semnificativ modul de cautare a imaginilor inca din 2017. Faptul ca utilizatorii cauta din ce in ce mai multe imagini, ar trebui sa va axati pe optimizarea materialului vizual. Incercati sa utilizati imagini cat mai bune fata de concurentii dumneavoastra. In 2019 continutul site-ului dumneavoastra  este o interactiune armonioasa intre imagine, text si continut video, care ar trebui sa fie orientate catre client.

Concluzii:

  • Adaugati fragmente pe site-ul dumneavoastra pentru ca Google sa poata utilize datele structurate
  • Creati site-ul bine structurat atat versiunea pentru desktop cat si pentru dispozitivele mobile
  • Concentrati-va pe optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile
  • Publicati continut relevant pe alte site-uri web
  • Incercati sa satisfaceti nevoile utilizatorului cu termini si subiecte de cautare.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Despre noi

Suntem o agentie de marketing digital, realizare site de prezentare, magazin online. Punem accent pe seriozitate, profesionalism si venim in ajutorul clienților noștri pentru a obține rezultate excelente in mediul online.

Postari recente

Contactati-ne

Cere cotatie de pret

Oferim servicii de SEO profesionale care ajută site-urile să își mărească scorul de căutare organică, chiar daca este vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

More from our blog

See all posts