Creare site web WordPress pentru dispozitivele mobile

No Comments

Ofertele din domeniul web design, in special cele care promoveaza servicii creare site web de prezentare,  au crescut in ultima perioada. Nevoia de a publica afacerea si in mediul online, este in continua dezvoltare si de aceea agentiile web design vin in intampinarea clientilor cu oferte tentante. Este cunoscut faptul ca un  site web trebuie sa fie adaptabil pentru dispozitivele mobile. De aceea in proiectele noastre utilizam platforma de tip CMS WordPress pentru a oferi clientilor nostri cea mai buna experienta.  

Ce este un CMS sau un sistem de gestionare al continutului?

Un CMS este o platforma care permite publicarea continutului pe un site web. Dupa instalarea pachetului software pe hostingul dumneavoastra, va puteti conecta la panou de administrare al site-ului ca si administrator de unde puteti adauga text, imagini etc. Continutul pe care il adaugati poate fi o postare pe blog, o pagina de prezentare a companiei, o pagina de contact cu formular de contact, o pagina de produs de pe site-ul dumneavoastra. Un CMS va mai poate oferi posibilitatea de a modifica o tema sau a o schimba cu alta, puteti adauga noi functionalitati site-ului instaland modulele necesare. Cele mai multe site-uri web utilizeaza WordPress. Alte optiuni mai sunt Joomla si Drupal.

Utilizam WordPress pentru creare site web

Dezvoltam site-uri utilizand WordPress pentru ca ne putem folosi de toate instrumentele necesare pentru creare site web dinamic, acoperind astfel toate nevoile clientilor nostri.  Pentru proiectele dezvoltate de noi folosim teme WordPress cu design modern, compatibile cu dispozitivele mobile. Odata cu cresterea si diversificarea dispozitivelor mobile, recomandam sa fie utilizate temele cu design responsive pentru a avea certitudinea ca un site va functiona in timp.  Administrarea si improspatarea continutului site-ului este foarte usor de efectuat, chiar si fara cunostinte de programare atunci cand folositi WordPress.

Cum alegem o tema WordPress responsive

Atunci cand consideram ca este momentul sa realizam site-ul web este indicat sa folosim o tema adaptabila nevoilor si cerintelor noastre. Pentru a face cautarea cat mai usoara este nevoie sa tinem cont de cateva aspecte. In functie de domeniul de activitate, tema WordPress trebuie sa aiba un design atragator, sa fie intuitiva incat sa nu puna in dificultate utilizatorii atunci cand ajung pe site. Atunci cand alegeti tema pentru site-ul dumneavoastra testati-o inainte pe dimensiuni de ecran diferite. Cum faceti asta? Deschideti site-ul intr-un browser si cu tema activa incercati sa redimensionati manual dimensiunile ferestrei browserului. Vedeti rezultatul pe masura ce fereastra browserului se ingusteaza. Verificand daca aspectul site-ului este la fel pe mai multe dimensiuni de dispositive este ideal pentru ca unori se poate intampla sa dispara elemente pe care ni le dorim a fi vizibile.

Care sunt pasii pentru creare site web  folosind WordPress

Daca ati luat decizia ca este momentul sa va create propriul site, primul lucru care trebuie sa il faceti este sa instalati platforma Wordpress pe server. Apoi puteti continua cu instalarea temei, intalarea modulelor necesare si puteti configura si personaliza tema. Vom detalia intr-un articol urmator cum puteti instala platforma WordPress pe server.

Instaleaza tema WordPress

Pentru a instala tema pe un site WordPress nu aveti altceva de facut decat sa mergeti la Appearance > Themes >Add new si apoi sa incarcati tema preferata. Daca tema ati cumparat-o, cautati fisierul cu extensia zip si incarcati-l. Dupa terminarea instalarii puteti activa tema dumneavoastra.

Instaleaza pluginurile necesare functionarii temei WordPress

Dupa activarea temei veti observa o notificare in tablou de bord, care va atentioneaza ca trebuie sa instalati anumite plugin-uri pentru o buna functionare a temei. Faceti click pe link si veti fi redirectionat catre ecranul de instalare. Selectati toate plugin-urile si faceti clic pe butonul de instalare. Dupa instalare selectati toate plugin-urile inactive si activati-le pe toate odata cu un singur click pe butonul activare din meniul derulant.

Cum personalizati tema site-ului

Urmatoul pas in configurarea site-ului il constituie importul de continut demonstrative, inlocuirea acestuia cu propriul dumneavoastra continut si modificarea setarilor temei in care sunt incluse modificarea culorilor, fonturilor etc.

Cum sa iti faci propria tema WordPress responsive si de ce sa faci asta?

Utilizarea unei teme WordPress gata facute este o metoda excelenta de a economisi timp si de a fi sigur ca site-ul este responsive, vizibil pe toate dispozitivele mobile. Cu toate acestea va puteti realiza propria tema WordPress.

Desi acest lucru ar putea fi descurajant, echipa noastra va poate realiza o tema personalizata, utilizand platforma WordPress, asa cum va doriti. Veti avea mai mult control asupra designului, a functionalitatilor site-ului. Solicitati un portofoliu de lucrari, iar noi nu v-om intarsia cu raspunsul.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Despre noi

Suntem o agentie de marketing digital, realizare site de prezentare, magazin online. Punem accent pe seriozitate, profesionalism si venim in ajutorul clienților noștri pentru a obține rezultate excelente in mediul online.

Postari recente

Contactati-ne

Cere cotatie de pret

Oferim servicii de SEO profesionale care ajută site-urile să își mărească scorul de căutare organică, chiar daca este vorba de cuvinte cheie extrem de competitive.

More from our blog

See all posts